divendres, 29 de maig del 2009

LES AMAZONES

Les amazones eren un poble de guerreres, filles del déu Mart, entre les quals els homes eren admesos només en condició d´esclaus. Elles engendraven els seus fills unint-se als estrangers, però en el moment del part, mataven el nounat si era xiquet; en canvi, si era xiqueta, li tallaven un pit per tal de poder utilitzar sense cap dificultat l´arc. D´ací procedeix, segons algunes teories, el nom d´amazona: a-mazon (sense pit). Les amazones venen descrites per la tradició com dones immensament cruels i salvatges: Fins i tot s´ha dit d´elles que menjaven carn crua. Algunes teories expliquen aquest tipus de comunitat femenina com una societat matriarcal; altres, en canvi, defensen la idea contrària, és a dir, interpreten aquest mite com la representació monstruosa, feta pels grecs, d´un món bàrbar, salvatge, oposat a la "cultura". D´ací el motiu pel qual el món de les amazones està composat exclusivament per dones.
Un d´aquestos personatges més conegut en la tradició mitològica és sens dubte Pentesilea, la qual va acudir a lluitar en la guerra de Troia, aliada amb els troians. Aquil.les, l´heroi grec, entaulà combat amb ella i la va ferir mortalment. Es conta que instants abans de la seua mort, Aquil.les va descobrir que era tan bonica que es va enamorar d´ella, però ja era massa tard i Pentesilea va morir en els seus braços.
Avui dia, la paraula amazona s´utilitza per denominar les dones que practiquen l´hípica, i també la indumentària pròpia que utilitzen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada